什麽是小政府?

很多人常說「小政府;大市場」(David Cameroon「小政府;大社會」)這口號,但他們根本不清楚小政府是什麽。

交給Krugman:

Your federal government is basically an insurance company with an army. The vast bulk of its spending goes to the big five: Social Security, Medicare, Medicaid, defense, and interest on the debt.

…And if you want smaller government, either you’re talking about cuts in the big five, or you have no idea what you’re talking about.

訴求應該是「正當的政府」,大而無當,小而無效的政府有什麽用?

http://wp.me/pXZbk-Bl

Advertisements
本篇發表於 社會心理, 經濟學 並標籤為 , 。將永久鏈結加入書籤。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s